Segons l’Associació Europea de l’Estèvia (EUSTAS), aquesta planta presenta molts beneficis:

L’Estèvia Rebaudiana és una planta originària de Paraguai a Amèrica del Sud, molt coneguda per la seva dolçor tres-centes vegades superior al sucre i les seves propietats medicinals; les seves fulles contenen els principis edulcorants més reconeguts, i durant segles ha estat utilitzada a Paraguai i a Brasil com a endolcidor, ja que és un substitut natural del sucre que no té calories, carbohidrats, i que no augmenta els nivells de sucre a la sang. A Japó ja fa gairebé 40 anys que s’està venent, i a partir del 2008 Estats Units va aprovar els productes que la portessin com a additiu alimentari, a Europa es va aprovar al 2011.

L’extracció de l’estèvia és semblant a la del sucre, el procés consisteix en remullar les fulles seques i després separar els millors compostos de gust dolç, els que es coneixen com a glucòsids d’esteviol, aquests extractes concentrats són 300 vegades més dolços que el sucre.

L’estèvia té el potencial d’ajudar amb el control de pes, la salut bucal i la diabetis, i en un moment en el que la preocupació per la salut i pel control de pes estan en el seu moment àlgid, un producte com l’estèvia ràpidament s’està fent un espai en el mercat.

Pel que fa a les propietats medicinals de l’estèvia, ja s’han fet alguns estudis dels quals es dedueix que regula els nivells de sucre a la sang, que contribueix a regular la pressió arterial, que té propietats vasodilatadores, que és un diürètic potent i que facilita l’absorció dels greixos.