L’Estèvia és una planta utilitzada en altres països des de fa molts anys, però aquí encara es desconeixen les seves característiques essencials , com per exemple que té un poder endolcidor tan gran que la seva dosificació pel consum és molt complicada a no ser que s’hi barregi un producte de càrrega, que pot ser sucre blanc, morè o poliens naturals com l’eritritol.
La qualitat dels extractes dependrà de variables tan important com la zona de cultiu, les fulles de la planta, el procés d’assecat, el mètode d’extracció, o el total de glucòsids d’esteviol.
L’Estèvia Vilalta és un marca de qualitat, que utilitza estèvia procedent del seu país d’origen: Paraguai, amb certificació d’origen, i de màxima puresa; utilitzem tres varietats de productes de càrrega: sucre blanc, sucre morè i eritritol, de manera que el resultat final és un endolcidor de màxima puresa i qualitat.